Pácienseink véleménye

Létrehozás ideje:2019.02.06 Utolsó módosítás: 2021.12.08

F. Klára

Az interneten keresgélve találtam rá az Alex tesztre, mert nem akartam belenyugodni, hogy az allergiáim tüneteit csupán gyógyszerekkel enyhítsem, szerettem volna megoldást találni és megkeresni a kiváltó okokat.

A molekuláris vizsgálat segítségével kiderült, hogy terhelés hatására és a testhőmérséklet emelkedésével bizonyos gyümölcsök – nálam például a kivi, mandarin, sárgadinnye, eper, nemes alma, kajszibarack, őszibarack, avokádó stb. – elfogyasztása egész testre kiterjedő, akár súlyos fokú tüneteket eredményezhet. Ez a táplálékfüggő fizikai terhelés kiváltotta anafilaxia egyik oka lehet.

Ezt a fajta mélyreható és egyénre szabott eredményt eddigi tapasztalataim alapján semmilyen más allergiateszt nem mutatja ki.

Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, hasznosnak találtam, különösen a molekuláris allergének vizsgálatát. Szívesen ajánlom minden allergiás sorstársamnak.

S.Zoltán

 

4 éves gyermekemnek csináltattuk meg molekurális tesztet, mert egyes ételek után mindig hasfájásra panaszkodott, de semmilyen vizsgálat nem mutatott ki eddig eltérést. Végre fény derült a gondok hátterére, így már tudjuk, hogy egyes tojás készítmények azok melyek kiválthatnak nála hasfájást. Kár, hogy nem találtunk rá hamarabb!

V. Krisztina

Már Ausztriában is hallottunk erről a tesztről és igen meglepődtünk amikor Réthy főorvos Úrnál járva ő is ezt javasolta. Nem bántuk meg.