Miért az ALEX?

Miért az ALEX?

Az ALEX multiplex allergia teszt egy nanotechnológiáján alapuló allergiavizsgálat, mely 1 vérvételből közel 300 allergént vizsgál. Az ALEX tesztben - eltérően a hagyományos allergiatesztektől - egyszerre vizsgálunk allergén kivonatokat és allergén molekulákat (komponenseket), valamint meghatározzuk az össz -és allergénspecifikus IgE szinteket is. Az ALEX teszt az allergén-specifikus IgE vizsgálatok közé tartozik. 

Szerző: Allergytest.hu Módosítás: 2022.11.21 12:02

ALEX: egy vérvétellel Magyarországon a legtöbb allergén kivonatra és komponensekre vizsgál
 

A különböző élelmiszerek nemcsak intoleranciát, hanem allergiát is okozhatnak.

Ételallergia esetén azonban már nemcsak enyhébb, az életminőséget rontó tünetek jelentkezhetnek, hanem egyéni érzékenységtől függően akár életveszélyes állapot, anafilaxia is felléphet. Azt, hogy kinél áll fenn az anafilaxia kockázata, egy speciális allergiateszttel, az allergén komponensek vizsgálatával tudjuk meghatározni.
 

A hagyományos allergiatesztek csak azt mutatják meg, hogy Ön mire allergiás. A komponens alapú vizsgálat viszont még részletesebben vizsgál, az allergén összetevőit is kimutatja. Ezek az összetevők, vagyis komponensek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Ha az Ön esetében az enyhébb tüneteket okozó komponens emelkedett, akkor nem kell anafilaxiától tartania. Ha azonban a magas rizikójú komponensek értéke magas, akkor kizárólag az adott allergént még nyomokban sem tartalmazó ételeket fogyaszthat, és mindenképp magánál kell tartania az allergiás reakció esetén beadandó adrenalin injekciót.
 

ALEX multiplex allergia vizsgálat - 295 allergén
 

Az ALEX multiplex allergia vizsgálat során 295 allergén vizsgálata történik egy időben - szemben a hagyományos allergia tesztek húsz allergénjével - és a teszt során egyszerre van lehetőség az allergiát kiváltó anyag kivonatának és komponenseinek analizálására.

Az ALEX multiplex 295 allergia teszt egy lépésből ki tudja mutatni, hogy az anafilaxiát okozó molekula áll-e az allergiás probléma hátterében és választ adhat arra is, hogy mennyire szigorú diétát szükséges tartani.